OTOBÜS İLE BÜYÜK İTALYA TURU Tur Programı

OTOBÜS İLE BÜYÜK İTALYA TURU

ve + 5 ÜLKE  (Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan)

Meteora – Yanya -  İgoumenitsa – Bari– Pompei– Napoli – Roma (2 Gece)– Siena Floransa - Pisa – Santa Margherita – Portofino - Milano– Venedik -Bled Gölü - Ljubljana – Zagreb– Niş

Tam 5 Gece İTALYA'da, 1 Gece HIRVATİSTAN'da, 1 Gece SIRBİSTAN'da, 1 Gece Gemide Konaklama 

İTALYA; Roma’da 2 gece ve Toplamda 5 Gece İtalya’da Konaklama  Ayrıcalığı ile
İTALYA’da ; Napoli, Milano, Siena, Venedik, Vatikan, Pompei ve İsteğe Bağlı Portofino Ayrıcalığı ile 
SLOVENYA’da; Bled Gölü ve Ljubljana / HIRVATİSTAN’da Zagreb Ayrıcalığı ile 
YUNANİSTAN’da; Selanik ve Yanya 
SIRBİSTAN’da Niş / BULGARİSTAN’da; Sofya Ayrıcalığı ile
 Dönüş Yolunda ZAGREB ve NİŞ Gezisi ve Konaklama Farkı ile 
Bölgenin Seçkin 4* Otellerinde Konaklama  Ayrıcalığı (10 Gün - 9 Gece) 

9– 18 EKİM 2023

849,00 EURO

Kalkış Yerleri: İzmir
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - İPSALA (461 km.)

19.00’de Urla Vergi Dairesi önü

19:30  Üçkuyular Ziraat Bankası Önü (Shell Benzin İstasyonu Karşısı)

19.45’de Üçyol Metro

20:00'de Ege Üniversitesi Acil Kapısı

20.15’da Karşıyaka Vapur İskelesi Karşısı

20.30’da Karşıyaka Girne Caddesi                      

Siz değerli konuklarımızı alarak, seyahatimize başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Ayvalık - Edremit üzerinden, Lâpseki’ye ulaşıyoruz. Feribotla Gelibolu’ya geçerek, erken sabah saatlerinde İpsala Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Yunanistan’a geçiyoruz.

Turumuza Foça,Aliağa,Bergama,Dikili,Ayvalık,Gömeç,Burhaniye,Edremit,Akçay,Güre,Altınoluk,Ezine,Çanakkale,Keşan ve İpsala yol ayrımından katılabilirsiniz.



2 Gün: İPSALA - METEORA - YANYA - İGOUMENİTSA - BARİ ( 796 km. )

Yolda verilecek uygun kahvaltı ve ihtiyaç molalarıyla, Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala, Selanik  güzergâhında ilerleyerek, otoban üzerinde yapacağımız rahat bir yolculuğun ardından, “Yunanistan’ın Kapadokya’sı” olarak tanımlanan Kalambaka-Meteora bölgesine doğru muhteşem bir doğa manzarası eşliğinde yolumuza devam ediyoruz. Öğle saatlerinde Tesalya ovasının kuzeyinde bulunan Meteora’ ya varıyoruz. Deniz dibindeki yığılmalardan denizin çekilmesiyle oluşan “şahin kayası” tarzı tepelere kurulmuş olan ve rahiplerin bugün de yaşadığı, ortaçağ dönemine ait görkemli Ortodoks Manastırlarının bulunduğu bölgede, bölge tarihi ve manastır yaşamı hakkındaki bilgiler eşliğinde, koşullara bağlı olarak bir ya da iki manastır ziyaret ediyoruz. Tüm bölgeyi otobüs ile gezerek ve masallardan fırlamış izlenimi yaratan coğrafyasının tadını çıkaracağımız fotoğraf molaları vererek, turumuzu tamamlıyor ve Meteora’ nın eteklerinde kurulu şirin Kalambaka kentinde yemek için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanı takiben Meteora’ dan ayrılıyor ve Osmanlı dokusunun etkileyici bir yoğunlukta korunduğu ve göl kıyısındaki konumu ile Yunanistan’ ın doğal güzelliğiyle de ünlü kenti olan Yanya’ ya varıyoruz. Akşam yemeği  için serbest zaman veriyoruz. Yanya’ dan ayrılıyor ve İtalya’ nın Bari şehrine geçmek için keyifli bir feribot yolculuğuna başlamak üzere Yunanistan’ ın İgoumenitsa Limanına ulaşıyoruz. Adriyatik Denizi üzerinde konforlu bir feribot ile harika bir gece yolculuğu bizi bekliyor.

NOT:Yunanistan-İtalya gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk çeşidi Uçak tipi Pullman`dır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1,2,3 veya 4 yataklı kamara tahsis edilebilmektedir (ekstra).

Konaklama Gemide.

Sabah Kahvaltısı Extra
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



3 Gün: BARİ - POMPEİ - NAPOLİ - ROMA ( 516 km. )

Yunanistan –İtalya arasında Adriyatik Denizini aşarak yapacağımız feribot yolculuğumuzu tamamlıyor ve sabah saatlerinde İtalya’ nın liman kenti Bari’ ye ulaşıyoruz. Bari’ den otobüsümüz ile hareket ediyor ve öğle sonrası Pompei Antik Şehri’ ne varıyoruz. Önce antik kent çevresindeki bir yerel restoranda serbest öğle yemeği alıyoruz. 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı’ nın iki gün süren faaliyeti sonucu volkanik kül ve cürufun altına gömülerek yok olan ve 1599 yılında tesadüfen yeniden keşfedilerek, yapılan kazılarla büyük bir bölümü gün yüzüne çıkarılan, günümüzde UNESCO` nun Dünya Miras Listesi`nde olup İtalya` nın en popüler turistik merkezlerinden olan antik kenti ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında Odeon, Büyük Tiyatro, Lupanare (Genel Ev), Forum gibi yapıların yanı sıra kentin gelişmişliğine tanıklık eden ana bulvarlarını, sutaşıma sistemlerini ve yüzyıllar boyunca lav altında kalmış, taşlaşmış insan figürlerini de görüyoruz. Ziyaretimizi takiben Vezüv Yanardağı’ nın eteklerinden ilerleyerek, İtalya’ nın Roma ve Milano’ dan sonra üçüncü büyük şehri olan Napoli’ ye varıyoruz. Güney İtalya’ nın bu en karakteristik şehrinde yapacağımız panoramik turumuzun ardından, başta Castel Nuovo (Yeni Kale), San Carlo Tiyatrosu, Umberto Galerisi, Napoli Kraliyet Sarayı, San Francesco Bazilikası ve Plebiscito Meydanı gibi kentin en önemli unsurlarını göreceğimiz yürüyüş turumuzu gerçekleştiriyoruz. Fotoğraf, alışveriş ve yerel lezzetlerin değerlendirilmesi için vereceğimiz serbest zamanın ardından Napoli’ den ayrılıyor ve Roma’ ya gidiyoruz. Geceleme Roma’ da otelimizde.
Konaklama 4* Otel Roma
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



4 Gün: ROMA

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, tam günlük Roma programımız için otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak dünyanın en eski kentlerinden olan Roma’da Vatikan’ a ulaşıyoruz. Seeland’ dan sonra dünyanın en küçük ikinci devleti olarak bilinen, Katolik mezhebinin ruhani merkezinde, ilgili anlatımların ardından verilecek serbest zamanın yetmesi durumunda, önünde her daim uzun kuyruklar olan Aziz Petrus Bazilikasını ziyaret ediyoruz. Burada serbest zaman vererek öğle yemeğimizi alıyoruz. Cem Sultan’ ın da esir tutulduğu Castel Sant’ Angelo (Kutsal Melek Kalesini) ve Antik Roma` nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilen, 7. yüzyıldan sonra kilise olarak kullanılan ve İtalyan Krallığının ilk kralı olan II. Vittorio Emanuele  panoramik gördükten sonra  sembol yapılarından olan Kolezyum’ u görmeye gidiyoruz. Kolezyum, tarihte gladyatör dövüşlerinin yanı sıra pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması ve klasik mitolojiye dayanan dramalara da sahne olmuştur. Antik dönemin en ünlü arenası en güzel yerden görerek fotoğraf molamızın ardından yürüyüş turumuz için otobüsümüzden inerek Antik Domitian Hipodromunun kalıntılarını görerek bugün onun yerinde bulunan ve merkezindeki Dört Nehir Çeşmesi (Fontana dei Quattro Fiumi) ile ünlü Navona Meydanı’ nı ve ardından kentin gene en sembol yapılarından olan Panteon’ u ziyaret ediyoruz.Dünyadaki en ünlü çeşmelerden olan ve Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi’ nden başlayarak, adını yakınında bulunan ve 17. yüzyıldan beri varlığını sürdüren ve adını İspanya Büyükelçiliği’ nden alan İspanyol Meydanında sonlandıracağımız bir yürüyüş turu yapıyoruz. II. Ramses tarafından yaptırılmış bir Dikilitaş bulunanAntik Roma’ nın en tarihi meydanlarından olan Popolo Meydanında  gezinti ve akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz.Geceleme Roma’ da otelimizde.
Konaklama 4* Otel Roma
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



5 Gün: ROMA - SİENA - FLORANSA ( 362 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Roma’ dan ayrılıyor ve Floransa yönünde ilerliyoruz. İlk durağımız Orta İtalya’ nın Toskana bölgesinde bulunan ve tarihi şehir merkezi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan, sahip olduğu ortaçağ görüntüsünün yanı sıra Piaza del Campo Meydanı ve bu meydan etrafında geleneksel olarak her yıl şehir mahalleleri arasında yapılan at yarışlarıyla (Palio) dünyaca ünlü Siena olacak. Burada yapacağımız yürüyüş turumuza Ortaçağ atmosferini yaşatan sokakları ve evlerinin yanı sıra 1348 yılından günümüze ulaşan ve İtalya’ nın en etkileyici kiliselerinden olan Siena Katedrali (Duomodi Siena) San Giovanni Vaftizhanesini görerek başlıyoruz. Yine Ortaçağ’ dan günümüze ulaşan Belediye Sarayı ve 102 metre yüksekliği ile İtalya’ nın ikinci büyüğü olan Mangia Kulesi’ nin çevrelediği ve Avrupa’ da ki Ortaçağ Meydanları arasında en büyüklerinden olan Campo Meydanında (Piazza del Campo) turumuzu tamamlayarak serbest zaman veriyoruz. Siena’ dan hareketle öğleden sonra saatlerinde bir dönem İtalya Krallığına da başkentlik yapmış olan, İtalyan Rönesansı’ nın doğum yeri, Leonardo da Vinci ve Michelangelo’ yu yetiştiren, ünlü yazar ve şair Dante’ nin yaşamış, ilham almış olduğu ve bugün Toskana bölgesinin başkenti olan Floransa’ ya ulaşıyor ve yürüyüş turumuza başlıyoruz. İlk olarak Avrupa’ nın en büyüklerinden biri ve İtalya’ nın en büyüğü olan Milli Kütüphane ve Fransisken mezhebinin en önemli kilisesi, Michelangelo, Galileo, Dante, Machiavelli, Foscolo, Gentile, Rossini ve Marconi gibi en ünlü İtalyanların mezar yeri olması nedeniyle “İtalyan Şöhretleri Tapınağı” olarakta bilinen Santa Croce Bazilikası’ nı görüyoruz. Ardından adını önünde bulunduğu Eski Saraydan (PalazzoVecchio) alan ve çevresini süsleyen birçok heykel nedeniyle adeta bir açık hava müzesi gibi görünen Senyörler Meydanına (Piazza Signoria) ulaşıyoruz. Aralarında Benvenuto Cellini tarafından yapılan bronz Perseus Heykeli’ nin de bulunduğu nefes kesici güzellikteki heykelleri görerek, Eski Köprü’ ye(PonteVecchio) ve ardından sokak sanatçıları ve ünlü kafeleriyle bilinen Cumhuriyet Meydanı’ na (Piazza Della Repubblica) ilerliyoruz. Kelimenin tam anlamıyla görsel bir şölen şeklinde geçecek Floransa yürüyüş turumuzu 1296-1436 yıllarında inşa edilen, 90 metre yüksekliği ve 42 metre çapıyla Rönesans` ın ilk önemli mimarlık ürünlerinden sayılan kubbesiyle ünlü Floransa Katedraliyle(Cattedrale di Santa Maria del Fiore) sonlandırıyoruz. Gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından Monte Catini bölgesinde bulunan otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama 4* Otel Floransa
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



6 Gün: FLORANSA - PİSA - SANTA MARGHERİTA - PORTOFİNO - MİLANO ( 410 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben,   Milano yönünde ilerliyoruz. İlk durağımız şehrin katedrali için çan kulesi olarak inşa edilen ve eğikliği ile dünyaca ünlenen Pisa Kulesi’ nin bulunduğu Pisa Şehri olacak. Edindiği şöhret ile şehri ve ait olduğu kiliseyi bile gölgede bırakan kulenin yanı sıra Pisa Katedralini (Cattedrale di Pisa), Anıt Mezarlık (Campo Santo), San Giovanni Vaftizhanesini göreceğimiz Mucizeler Meydanı’ nda (Piazza dei Miracoli) ilgili anlatımları takiben serbest zaman veriyoruz. Pisa’ dan ayrılıyor ve İtalyan Rivierası boyunca kuzeye ilerliyoruz. Serbest öğle yemeği almak üzere Ligurya kıyılarının en karakteristik sahil kasabalarından Santa Margherita’ ya giriyor ve bölgeyi tanıyacağımız ilgili anlatımların ardından serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle (ekstra) pek keyifli ve kısa bir vapur yolculuğu yaparak, rengârenk evlerin çevrelediği küçük limanı ile İtalya’ nın ve Avrupa` nın en resimsel yerleşkelerinden biri olan ve 60’lı yılların o harika şarkısına ilham ve adını veren Portofino’ ya geçiyoruz. İlgili tanıtımın ardından gezinti ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Ardından Portofino ve Santa Margherita’ dan ayrılıyor Ceneviz (Genova) üzerinden, Alpler ile İtalya’ nın omurgası olarak bilinen Apenin Dağları arasından, iki buçuk saatlik keyifli bir yolculukla İtalya’ nın Roma’ dan sonra ikinci büyük şehri olan Milano’ ya ulaşıyoruz. Ülkenin otomotiv ve moda merkezi olan şehir, aynı zamanda sanat ve lirik opera merkezi olarak da bilinir. Geceleme Milano’ da otelimizde.

Konaklama 4* Otel Milano
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



7 Gün: MİLANO – COMO GÖLÜ – VENEDİK - TREVİSO ( 410 km. )

Kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, MİLANO’dan ayrılıyor ve ülkenin doğal güzellikleri ile en çok ilgi çeken yörelerinden olan COMO GÖLÜ’ne doğru yola koyuluyoruz. Kıyılarını İtalyan ve Dünya ünlülerinin villalarının süslediği, ülkenin bu üçüncü büyük gölünde, serbest zaman veriyor, dileyen misafirlerimizle ekstra (45€) bölgeye 45 dakikalık mesafede bulunan İSVİÇRE Alplerinin eteklerinde yer alan LUGANO’ya gidiyoruz. Adını ünlü Lugano gölünden alan bu şehrin tarihi binalarını ve restoranlarını görebileceğimiz bu gezimizde, gerekli bilgilendirmelerimizin ardından, lezzetiyle dünya çapında nam yapmış çikolatalarının tadına bakabilmek, ünlü İsviçre çakılarından ve saatlerinden edinebilmek üzere serbest zaman veriyoruz. Lugano’da geçireceğimiz güzel zamanın ardından COMO GÖLÜ’ne dönüyor ve oradaki yolcularımızla buluşup, VENEDİK yönünde ilerliyoruz. Yolda uygun tesislerde verilecek ihtiyaç molalarının ardından, Ortaçağ ve Rönesans dönemi boyunca denizlerdeki en önemli kuvvet olduğu kadar 13. yüzyıldan 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkezi olan Venedik Cumhuriyeti’nin başkenti VENEDİK’e geçiyoruz. Grand Kanal’a bağlanan kırk beş adet kanal ile çevresinde kurulu kentte yapacağımız yürüyüş turumuzda, İtalyan Krallığının kurucusu Vittorio Emanuele II Anıtı’nı, Hapishaneye giden mahkumların Venedik manzarasını son bir kez görerek iç geçirdikleri rivayetinden adını alan, Ahlar Köprüsü’nü (Ponte Dei Sospiri), Venedik Cumhuriyeti’nin siyasi merkezi olan Dükler Sarayı’nı (Palazzo Ducaleİtalya’nın en büyüklerinden biri olan Aziz Marko Milli Kütüphanesi’ni (Biblioteca nazionale Marciana) görerek, Venedik’in simgesi San Marko Meydanı’na ulaşıyoruz. Bizans mimarisi sanatının en iyi bilinen örneklerinden, içerdiği zengin Bizans mozaikleri nedeniyle “Altın Kilise”olarak bilinen San Marko Bazilikası’nı da gördükten sonra, turumuzu tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle, ekstra olarak düzenlenecek Gondol Turumuzun ardınan, gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için serbest zaman veriyor ve otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Trevisio’daki otelimizde.

Konaklama 4* Otel Treviso
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



8 Gün: TREVİSO - BLED GÖLÜ - LJUBLJANA - ZAGREB ( 475 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Treviso’dan ayrılıyor ve Zagreb yönünde ilerliyoruz. Kısa süre içerisinde İtalya’ dan ayrılıyor ve Balkan coğrafyasına geçerek Yugoslavya’ nın dağılmasıyla ilk bağımsızlığını kazanan Slovenya topraklarında ilerliyoruz. İlk durağımız başkent Ljubljana’ nın 50 km kuzeybatısında bulunan Bled Gölü olacak. Dağlar ve ormanlar arasındaki 475 metre rakımlı doğa harikasının ardından Slovenya’ nın başkenti Ljubljana’ yı ziyaret ediyoruz. İlk olarak 11. Yüzyılda inşa edilen ve Ortaçağda Carniola Kontlarının Sarayı olan Ljubljana Kalesi, Ortaçağ kenti ile modern şehri birbirine bağlayan, kentin sembol yapısı Üçlü Köprü (Tromostovje), adını Slovenya’ nın yetiştirdiği en ünlü şair France Preseren‘ den alan Preseren Meydanı, Ulusal Kütüphane ve Fransız Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Ljubljana ziyaretimizin ardından Slovenya’ dan ayrılıyor ve Hırvatistan’ a geçiyoruz. Bugün kü son durağımız ülkenin başkenti ve Tuna’ nın en uzun kolu olan Sava Nehri’ nin kıyısına kurulu Zagreb olacak.Yol güzergahında verilecek akşam yemeği  molasının ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Zagreb’ te otelimizde.

Konaklama 4* Otel Zagreb
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



9 Gün: ZAGREB - NİŞ ( 627 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben,Burada ki turumuza adını 19. yüzyılda yaşamış Hırvat Generali JosipJelacic anıtından adını alan Ban Jelacic Meydanı’ ndan başlıyoruz. Ev yapımı gıda maddeleri ve taze meyve ve sebzelerin satıldığı, kentin geleneksel ve turistik çiftçi pazarı Dolac Market, Meryem` in Miracı, Macaristan Kralları I. Ladislaus ve Aziz Stephan’ a adanmış, Neo-gotik tarzda inşa edilmiş Zagreb Katedrali, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Aziz Marko Kilisesi görülecek yerler arasındadır.Niş yönünde ilerliyoruz. Öğleye doğru Hırvatistan’ dan çıkıyor ve Sırbistan topraklarına giriyoruz. Sırbistan’ ın kuzeyinde bulunan, verimli topraklarıyla bilinen Pannonian OvasındaTuna’ nın güneyinden, Belgrad ve Paracin üzerinden ilerleyip, gerekli ihtiyaç ve yemek molalarıyla, akşam erken saatlerde Niş’ e ulaşıyoruz. NişSırbistan’ ın Belgrad ve Novi Sad‘ dan sonra üçüncü büyük şehri olup, Balkanlarda yer alan en eski yerleşim birimlerinden biridir ve tarih boyunca Doğu ve Batı arasında bir köprü görevi görmüştür. Aynı zamanda Konstantinopolis’ in (İstanbul) kurucusu ve ilk Bizans imparatoru olan Büyük Konstantin‘ in doğduğu şehirdir. Kentte yapacağımız panoramik turun ardından Roma kalıntılarının üzerine 18. yüzyılın başlarında inşa edilmiş ve Avrupa’ da ki en iyi korunmuş Türk Kalelerinden biri olan Niş Kalesi, şehirde Osmanlı döneminden kalan tek cami olan İslam Ağa Cami, Kral Aleksander Anıtı görülerek turumuzu bitiriyoruz. Kent merkezi olan Kral Milan Meydanı’nda gezinti ve akşam yemeği için verilecek serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Niş’ te otelimizde.
 

Konaklama 4* Otel Niş
Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



10 Gün: NİŞ - SOFYA - KAPIKULE - İZMİR ( 1.034 km )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Niş’ ten ayrılıyor ve İzmir yönünde ilerliyoruz. Haçlı Seferlerinin güzergâhı olan, Bizans’ın “Ordu Yolu” ve Osmanlıların Avrupa topraklarındaki fütuhat sürecinde “Sağ Kol”  olarak tanımladığı  Niş Vadisi  hattını izleyerek, Dimitrovgrad üzerinden  Bulgaristan sınır kapısına ulaşıyoruz. Sofya üzerindenMeriç Nehri vadisinde ilerleyerek, Haskovo ve Harmanlı üzerinden Kapıkule sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak,Sabah erken saatlerde İzmir’ e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka Tatillideri organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı Dahil
Öğle Yemeği Extra
Akşam Yemeği Extra



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • PROGRAMDA BELİRTİLEN TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI
  • TÜM ŞEHİR GİRİŞ ÜCRETLERİ, TURİST KONAKLAMA VERGİLERİ
  • TÜM OTOBAN CHECK-POİNT  VE OTOPARK ÜCRETLERİ
  • 2 Gece 4* Roma’daki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece 4* Venedik-Trevisio’daki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece 4* Pisa Cascina'daki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece 4* Milano’daki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece 4* Zagreb’deki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece 4* Niş’teki Otelimizde Oda kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece Gemi’de ATS-Pullman (Kabin isteğe bağlı)
  • Venedik Gezisi ve Vapuretto Ücreti
  • Lüks Otobüs ile Ulaşım
  • Araç İçi Limitli Su İkramı
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik ve Yerel Rehberlik Hizmetleri
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • Tatillideri  Güvencesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Schengen Vizesi ve Servis Hizmeti Ücreti 180 €(Geçerli vizesi olan veya Yeşil Pasaportu sahiplerine Vize gerekmemektedir.)
  • Yurtdışı Çıkış Harcı Bedeli. Misafirler tarafından ilgili bankalara yatırılır.
  • Tüm Öğle ve  Akşam Yemekleri ile Molalarda Alınan Yiyecek ve İçecekler
  • Her Türlü Otel Ekstraları
  • Müze ve Ören Yeri ve Milli Park Giriş Ücretleri
  • Gemide Alınan Sabah Kahvaltısı
  • Gemide Kabin Konaklama Farkı (İsteğe Bağlı)
  • İsteğe Bağlı Venedik’ te Gondol Turu
  • İsteğe Bağlı Lugano Turu 45.-€
  • İsteğe Bağlı Portofino – Tekne Ücreti Dahil (35 €)
  • Özel Seyahat Sağlık ve Güvence Sigortası 15 € (65 Yaş üstü yolculardan 30 € alınır.)


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
  • Urla Vergi Dairesi Önü (15:00)
  • Üçkuyular Ziraat Bankası Önü (Shell Benzin İstasyonu Karşısı) (15:30)
  • Konak Sabancı Kültür Merkezi Önü (16:00)
  • Karşıyaka Vapur İskelesi Karşısı (16:30)
  • Karşıyaka Girne Caddesi (16:45)
Notlar

Acentemiz, havayolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır.
Fiyatlar, 01.01.2011 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır.
Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
Acentemiz kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
Şehirlerarası geçişlerin özel otobüs ile yapılan gezilerimizde minimum katılım sayısı 30 kişidir. Tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kente girmeden önce yer alan dinlenme alanları veya ören yerlerine yönlendirilecektir.
Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.
65 yaş üzeri misafirlerimize seyahat sigortası için yaş periyodlarına göre sürprim uygulaması vardır. Detayları acentenizden öğrenebilirsiniz.
Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup,  vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır.
Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.


İptal Şartları
https://tatillideri.com/tur-16-otobus-ile-buyuk-italya-turu.html
Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
0232 424 08 12


Bu çıktı 29.03.2024 01:13 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.