ÖZEL KARADENİZ VE YAYLALAR TURU Tur Programı

KARADENİZ & YAYLALAR TURU

7 GECE 8 GÜN / 6 GECE OTEL KONAKLAMASI

2 GECE YAYLA KONAKLAMASI DAHİL!

MENÇUNA ŞELALESİ FARKI İLE…

BORÇKA & KARAGÖL FARKI İLE…

EKSTRA YAYLA KONAKLAMA  MİNİBÜS ÜCRETİ YOK!

BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE...

Sosyal Mesafe ve Tüm Hijyen Kurallarına Uygun…

Hijyen Sertifikalı Otelde Konaklama…
SALİHLİ,UŞAK,AFYON'DAN KATILMA İMKANI...

25 Eylül - 2 Ekim 2020          

Kalkış Yerleri: Urla,İzmir,Salihli,Uşak,Afyon
PROGRAM
1 Gün: Urla ve İzmir’den Hareket

15:15  URLA VERGİ DAİRESİ ÖNÜ

16:00  NARLIDERE 

16:30 ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (SHELL BENZİN İSTASYONU KARŞISI)

17:00 KONAK SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜ

17:30 KARŞIYAKA VAPUR İSKELESİ KARŞI YOLU



2 Gün: AMASYA-SAMSUN-ORDU-BOZTEPE

Sabah yolda vereceğimiz kahvaltı molası sonrasında ilk önce Amasya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Burada eski dönemlere ait arkeolojik, Etnografik, sikke, mühür, el yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz Osmanlı Sultanı II. Beyazıt için, 26 yıl yapılan, II. Beyazıt Külliyesi‘ni geziyoruz. Kütüphane, aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma döneminden kalan eserlerden hala kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz. Yalı boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Pontus Krallığına ait kaya mezarlarını panoramik olarak görüp fotoğrafladıktan sonra 1865 yılında inşa edilen Osmanlı döneminin en zarif sivil mimari örneklerinden birisi olan Hazeranlar Konağı(ya da Şehzadeler Konağı) ziyaret edip sonrasında Karadeniz’in en büyük şehri Samsun’a ulaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yeri simgelemek üzere yapılan İlk Adım Anıtı’nı görüyoruz ve ardından Samsun’un simgesi haline gelen ünlü Atatürk heykelinin önünde grup fotoğrafımızı çekiliyoruz. . Atatürk’ü karargâh subayları ile birlikte 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan alarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a getiren Bandırma Gemisini geziyoruz. Ordu’ya doğru yol alıyoruz.Karadeniz’deki en büyüleyici noktalardan biri olan 485 metre yükseklikteki Ordu Boztepe’ye teleferik ile çıkıyoruz ve Ordu manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumluyoruz konaklama yapmak  üzere Ordu’da ki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Ordu Anemon Hotel vb.



3 Gün: TRABZON-AKÇAABAT-ALTINDERE MİLLİ PARKI-KAYABAŞI YAYLASI

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızdan sonra Dünya üretiminin %75’inin ülkemizde gerçekleştiği fındık alışverişimizi yapıyoruz güzel Karadeniz kıyılarında seyredecek olan yolculuğumuza devam ediyor ve Trabzon’un güzel ilçesi Akçaabat’a varıyoruz. Öğle yemeğimizi, sahilde bulunan meşhur Akçaabat köftecisi Nihat Usta’da alıyoruz. Yemek sonrasında Trabzon Maçka’da bulunan Altındere Milli Parkına hareket ediyoruz. Altındere Milli Parkı içine girdiğinizde adeta yeşilin 1001 tonunu göreceksiniz. Gözleri renkli olmayan konuklarımız üzülmesin, yeşili seyrederken gözleriniz yeşil tonunu alacak. Yeşilliklerin içinde bulunan Karadağ’ın eteklerine kaya oyularak inşa edilmiş olan Sümela Manastırı’nın mimari harikasını gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. 1250 mt yükseklikte bulunan Sümela Manastırını gezerken rehberimizin anlatımlarından sonra bir kez daha büyüleneceksiniz. Ayazma, Kaya Kiliseleri, Su Kemerleri, Kaya Freskleri gezisi ardından yıllarca uzaklara geçit imkânı vermeyen ve adı türkülere konu olan Zigana Dağı’na çıkıyoruz. (Sümela Manastırı'nda yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle manastır, 22 Eylül 2015 tarihinden itibaren geçici süreyle ziyarete kapatılmıştır. Restorasyon süresi belli olmadığından, tur tarihinde manastırın kapalı olması durumunda Sümela Manastırı’nın Altındere Milli Parkı içerisinden panoramik fotoğrafı alınacaktır.) Akşam yemeği ve konaklama yapmak üzere otelimize doğru yola çıkıyoruz. Konaklama Kayabaşı Yaylakent Hotel



4 Gün: ATATÜRK KÖŞKÜ-KAZAZİYE ATÖLYESİ-FIRTINA DERESİ-AYDER YAYLASI

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe yayla kahvaltımızın ardından, Trabzon merkeze ulaşıyoruz.Ladin ağaçları arasından geçerek Soğuksu Mahalle’sinde bulunan, mübadele öncesinde Konstantin Kabayanidis’e ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk’e hediye edilen Atatürk Köşkü ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.Trabzon’a özgü el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon’da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı buluyoruz.  ve Fırtına Deresine hareket ediyoruz.Ekstra turlarımızı gerçekleştirdikten sonra Yöresel tatlar eşliğinde Fırtına deresi kenarındaki Restaurant’ta öğle yemeğimizi alıyoruz.Arzu eden misafirlerimiz Fırtına deresinde ZİPLINE keyfini yaşayabilir.

1. Ekstra Alternatif: Fırtına Deresi Üzerinde RAFTİNG Dileyen konuklarımız ile 7’den 70’e herkesin güvenle yapabileceği ve asla unutulmayacak bir deneyim olacak olan Fırtına Deresi üzerinde yaklaşık 1,5 saat süren hafif bir parkurda RAFTİNG yapabilme imkânı buluyoruz. Rafting sonrasında tüm konuklarımızla birlikte Çamlıhemşin’e gitmek üzere aracımızla Fırtına Deresi boyunca kısa bir yolculuk yapıyoruz.

2. Ekstra Alternatif: Zilkale –Palovit – Çat Vadisi Turu Arzu eden misafirlerimiz ile aracımızı Çamlıhemşin’de bırakıyor ve minibüsler ile birçok diziye ve filme doğal set olan, “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı cennet mekânlardaki gezilerimize başlıyoruz. Öncelikle Fırtına Vadisi içindeki önemli Vadilerden Çat Vadisine giriyoruz. Ortan Köyünden geçerek eski ismi Çinçiva günümüzde ise Şenyuva olarak bilinen köye geldiğimizde, bölgenin en eski ve kemer açıklığı en geniş olan Taş Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molamızın ardından tarihi ticaret yolunu korumak için vadiye en hâkim noktalardan birine kurulmuş olan Zil Kale’yi ziyaret ediyoruz. Burada sıcak çaylarımızı yudumladıktan sonra muhteşem ihtişamıyla Palovit Şelalesini görüyor ve fotoğraflıyoruz.

Ardından Çamlıhemşin’e dönerek otobüsümüzle buluşuyor ve ilçenin 19 km güneydoğusunda 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanları ile kaplı Kaçkar’ların ilk durak yeri olan Ayder Yaylası’na çıkıyoruz ve gezimize başlıyoruz. Ayder Yaylası’nın simgesi haline gelmiş olan Gelintülü Şelalesi’ni Uzun Uzun fotoğrafladıktan sonra yaylada serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Ayder Yaylası’nın yemyeşil düzlüklerinde tüm enerjimizi yeniledikten sonra otelimize gidiyor ve yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama Haşimoğlu hotel, Hanedan Suit Hotel vb.



5 Gün: HOPA-BORÇKA-KARAGÖL-BATUM

Sabah Açık büfe alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor Karagöl Borçka’ya hareket ediyoruz. Borçka’da bizleri bekleyen minibüslerimiz ile Borçka’dan muhteşem manzarayı takip ederek, Karagöl'e gitmek üzere tırmanışa geçiyoruz. Karagöl’de doğa son derece cömert bir şekilde bizleri bekliyor. Bir heyelan sonrasında oluşan Karagöl’de kayıkla gezinti yapabileceğiniz gibi göl etrafındaki patikada kısa bir doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz. Karagöl gezimizin ardından otobüsümüz ile buluşmak üzere minibüslerimizle yola devam ediyor ve Borçka’ya geri dönüyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından Ahvari’ye hareket ediyoruz. Bugünkü turumuzda ilk olarak, muhteşem güzellikteki  Mençuna Şelalesi’ni görmekle başlıyoruz. Bizi bekleyen  minibüslerle ekstra, şelaleye giden yol güzergahında,Kamilet Vadisi’ne ulaşıyoruz. İsteyen konuklarımız burada, Çay Bahçeleri’nde oturabilir, dağlardan akan minik şelaleleri izleyerek, çaylarını keyifle yudumlayabilirler. Ayrıca, Asma Köprü üzerinden ilerleyerek kısa  yürüyüşler yapabilirler.Diğer konuklarımızla, patika yoldan muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyerek, Mençuna Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Karşılaşacağımız manzaradan etkilenmemek mümkün değil! Suyun sesi ve oluşan su serpintisi büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Bu doğa harikası şelalede, suyun indiği noktada, isteyen misafirlerimiz yüzebilirler. (yüzmek isteyenler yanına mayo ve havlu almayı unutmasın)Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.ÇAYELİ Konaklama Çavuşoğlu Hotel vb.



6 Gün: RİZE-RİZE BEZİ ATÖLYESİ-UZUNGÖL-SÜRMENE BIÇAK ATÖLYESİ-ÇAY FABRİKASI

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ve Rize’ye doğru ilerliyoruz. Karadeniz’in el işçiliği ile ünlü ili Rize’ye giderek yöreye özgü Rize Bezi’ni tanıyabileceğimiz bir dokuma fabrikasına misafir oluyoruz burada ki alışverişimizin ardından Solaklı Vadisi’ni takip ederek Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Uzungöl’e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan Solaklı vadisi boyunca uzanan yemyeşil ağaçlar, asma köprüler arasından geçerken dağların yamacına kurulan hatta birçoğunun yolu bile bulunmayan evleri görüyoruz. Çok geçmeden Uzungöl’e varıyoruz bu muhteşem doğanın tadını çıkartmak için mola veriyoruz. Vereceğimiz serbest zaman içerisinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında rotamızı el işi bıçakları ile dünyaca ünlü olan Sürmene’ye çeviriyoruz. Sürmene’de alacağımız alışveriş molasının ardından ilk durağımız olan Uzungöl için yola çıkıyoruz. Çayın dalından koparılıp soframıza gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için yolumuz üzerinde bulunan Çay Fabrikası’nı ziyaret ediyoruz. Çay fabrikasında çay ikramı ile birlikte çay hakkındaki bilgileri dinliyor ve çay alışverişimizi gerçekleştiriyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.Samsun.Konaklama Samsun Hilton Hotel vb.



7 Gün: SİNOP-SİNOP CEZAEVİ-KASTAMONU-SAFRANBOLU

Sabah Açık büfe alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor ve Küçük ve şirin bir ilimiz olan Sinop’ta, Maket Gemi Yapım Atölyeleri, liman, romanlara ve türkülere konu olmuş Tarihi Hapishaneyi gezip Sinop Liman Mevkisinde öğle yemeği için mola veriyoruz. Sinop’ta Boyabat ezmesi ve maket gemi atölyelerinden gemicik alabilirsiniz. Sinop gezimizi tamamladıktan sonra Kastamonu’ya ulaşıyoruz. Karaçomak Deresinin iki yakasına kurulmuş olan Kastamonu, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği örnek mücadeleden sonra “Şehitler Diyarı” adıyla anılır olmuş. Burada, Hükümet Konağı, Şerife Bacı Anıtı’nı görüp Nasrullah Camii ve Meydanı’nı gezdikten sonra Kastamonu Kalesini ve Saat Kulesini panoramik olarak görüp Safranbolu’ya doğru hareket ediyoruz. Konaklama SAFRANBOLU Zalifre Hotel



8 Gün: SAFRANBOLU-İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası, otelimizden çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip otobüsümüze binip Cinci Hoca Hanı, Cinci Hoca Hamamı, Kaymakamlar Evi (Müzesi), Pazar Yeri, Yemeniciler Çarşısı, Köprülü Camii, Güneş Saati, İzzet Mehmet Paşa Camii, Akça Su Kanyonu, Manifaturacılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı gezilerimizin ardından meşhur Safranbolu Lokumlarından alıyor ve Safranbolu’dan İzmir’e doğru yol alıyoruz. Siz saygıdeğer misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakarak bir başka TATİLLİDERİ  organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks otobüs ile ulaşım
  • 6 Gece Konaklamalı
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (6) Akşam Yemeği (6)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Tatillideri  yol ikramları
  • Tatillideri  Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Ayder ve Altındere Milli Park Giriş ücretleri
  • Yayla konaklama minibüs ücretleri  


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız Sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Rafting ve Zipline Ücreti :Rafting :100 TL +Zipline :35 TL
  • Ordu Boztepe Teleferik ücreti
  • Zilkale ve Palovit Şelalesi Turu Borçka– Karagöl :Zilkale ve Palovit Şelale turu: 100 TL ve Borçka-Karagöl Turu:100 TL
  •  Mençune şelalesi ve ücretleri 75 TL


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/izmir-cikisli-karadeniz-ve-yaylalar-turu
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 25.04.2024 11:32 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.