İSTANBUL TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: Urla-İzmir-Salihli-Kula-Uşak-Afyon
PROGRAM
1 Gün: izmir hareket

Akşam saat 23:30 Urla Vergi Dairesi, 00:00 Üçkuyular, 00:30 Karşıyaka’da belirli noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra yolculuğumuza başlıyoruz. Akhisar ve Susurlukta vereceğimiz molaların ardından Yalova üzerinden İstanbul’a geçiyoruz.



2 Gün: Çengelköy, Kuzguncuk, Ortaköy, Taksim, Forum İstanbul

Gece yolculuğunun ardından sabah saatlerinde nostaljik atmosferiyle, tarihe sırtını yaslamış yalılarıyla, odun ateşinde pişen ekmek kokusuyla bizi karşılayan Çengelköy’e varıyoruz. Küçük vitrinli dükkânlar, balıkçılar, tarihi ekmek fırını, ahşap evler, tarih sayfalarında yerlerini almış yalılarıyla Çengelköy’de Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinde kahvaltı molası verdikten sonra İstanbul’un en bâkir, en gizemli köşelerinden, Boğaz’ın hemen kıyısında, koca çınarların ve mis kokulu rengarenk çiçeklerin arasında huzur bulacağınız Kuzguncuk’u geziyoruz. Kuzguncuk doğal güzelliklerini hâlâ koruyabilen yeşille mavinin kucaklaştığı 80li ve 90lı yılların içimizi ısıtan aile dizileri Perihan Abla ve Ekmek Teknesinin çekildiği şirin bir semt. Gezimize Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa ayağının altında yer alan İstanbul'un gözde semtlerinden birisi olan Ortaköy’le devam ediyoruz. Muhteşem mimarisiyle göze çarpan, genellikle Ortaköy Camii olarak bilinen ancak gerçek adı Büyük Mecidiye Camii ve tarihi 18. yy. dayanan, Sultan III. Ahmed'in damadı ve sadrazamı Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan çeşmeyi görüyoruz. Serbest zamanınızı kumpirinizi alıp Ortaköy meydanında boğazı seyretmek veya sahil cafelerinde oturup güzel vakit geçirmek için harcayabilirsiniz. Sırada birbirinden renkli pasajları, eğlence mekanları, sanat galerileri, ünlü tramvayıyla Taksim var.  Gezimize cumhuriyet anıtıyla başlıyoruz. İstiklal Caddesinde Galatasaray Lisesi, Çiçek Pasajı, Atlas Pasajı görülecek yerler arasında. Serbest zamanda Madame Tussaud Müzesi ilgilenen misafirlerimiz için kaçırılmaması gereken bir ziyaret noktasıdır. Günün son durağı olan Legoland ve Sea Life’ın içinde bulunduğu Forum İstabul AVM’ye doğru yola çıkıyoruz. Programımız sömestr dönemine denk geldiği için çocukları fazla bekletmeden Legoland’a giriyoruz. Sonrasında hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik olan Türkiye ve Avrupa’nın en uzun okyanus tünelini geziyoruz. Keyifli bir günün ardından konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: Miniatürk, Pier Loti, Eyüp Sultan, Fener Balat, Eminönü, Mısır Çarşısı, Boğaz Turu

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından ülkedeki birçok yapıyı maket olarak gezebileceğimiz en büyük açık hava müzelerinden birisi olan Miniatürk’ü ziyaret ediyor ve Haliç’e gidip teleferikle Pier Loti’ye çıkıyoruz. Serbest zaman olarak kullanacağımız bu dakikalarda Altın Boynuz ’un eşsiz manzarası eşliğinde kahvelerimizi yudumluyor; İstanbul’u bir de bu tepeden seyrediyoruz. Bu süre içerisinde dileyen konuklarımız Eyüp Sultan’ı da ziyaret edebilirler. Sırada geçmişte Yahudilerin, Rumların ve Ermenilerin beşiği olan, farklı kültürlere ait mimari örneklerinden yaşayış tarzlarına kadar hala içinde nostaljiyi taşıyan Fener ve Balat var. Çoklu kültürlerin harika bir karışımıyla Kiliseler, Camiler, Rum Ortodoks okulları ve sinagoglar ile dolu olan Fener ve Balat, sizi tarihin içine çekecek. Daha sonra Eminönün’de mısır çarşısını geziyoruz. Günün son durağı olan Boğaz Turuna çıkıp Eminönü, Rumeli Hisarı, Bebek, Beşiktaş, Ortaköy’ü denizden görüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

Extra Kumkapı Eğlence turu



4 Gün: Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı, Hipodrom, Dikilitaş, Alman Çeşmesi, Ayasofya, Panorama 1453

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından  İstanbulun fethini tüm gerçekliği ve ihtişamı ile ziyaretçilerine aktarmayı amaçlayan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Gezerken top sesleriyle, Fatih’in askerlerinin bağırışlarıyla, Mehter Takımı’nın marşlarıyla konuklarına duygu yoğunluğu yaşatan ortamı ile fetih olayını ön plana çıkarsa da müze, ustalıkla yaratılmış ana sergisi sayesinde Türk resim sanatının ne kadar gelişmiş olduğunu gözler önüne seriyor. Sonra Tarihi Yarımada – Sultanahmet bölgesine doğru yola çıkıyoruz. İznik çiniciliğinin parlak döneminin en güzel çinileriyle süslü olan, bu yüzden Mavi Cami de denilen Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Osmanlı'nın 4 asır yönetim merkezi olmuş Topkapı Sarayı, Tarihi Hipodrom ve üzerinde bulunan Dikilitaş, Alman Çeşmesi bir zaman makinesi gibi sizi alıp bir asır öncesine götürecek Soğuk Çeşme Sokağı ve sizi Bizans'ın mistik havasını yaşatacak 336 sütunlu Yerebatan Sarnıcı’nı (SARAYI)  gezip geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka Tatil Lideri Turizm seyahatinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  •  5*  Otelde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama          
  • Lüks Otobüsler İle Ulaşım
  •  Tatil Lideri Turizm Güvencesi
  •  Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri  
  • Otobüs İçi İkramları      
  • Otelde 2 Sabah Kahvaltısı      
  •  Otelde 2 Akşam Yemeği
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğlen Yemekleri        
  •  Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler 
  •  Tüm Özel Harcamalar 
  •  Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar                   
  • Müze ve Ören yeri Girişleri                                                
  • Boğazda Özel Tekne Turu .. .-TL                           
  • Pier Lotti Teleferik Ücreti ....-TL
  • Kumkapı Eğlence  ......-TL


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/tur-39-istanbul-turu.html
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 24.04.2024 00:10 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.