AYVALIK CUNDA AŞIKLAR ŞELALESİ Tur Programı

İzmir Çıkışlı Günübirlik Ayvalık Turu

İzmir çıkışlı günübirlik turlarımızdan biri olan Ayvalık-Cunda-Şeytan Sofrası-Aşıklar Şelalesi turumuz harika manzaralar, eşsiz mimari yapılar ve sokaklar ve doğa ile iç içe geçireceğiniz harika saatlerin yanında, profesyonel rehber eşliğinde anlatılacak tarihçelerin büyüsüne kapılacağınız bir ortamda geçecek. Mimari yapıların ve sokakların tarihçelerini öğrenebileceğiniz ve de harika doğası ile size büyüleyecek olan Şeytan Sofrasının efsanesine tanıklık edebileceğiniz Ayvalık-Cunda turumuz sizler için hem eğlenceli bir günübirlik tur hem de kendinize birçok şey katacağınız kültür turları arasında yer almaktadır.

Kalkış Yerleri: Urla-İzmir
PROGRAM
AYVALIK-CUNDA-ŞEYTAN SOFRASI-AŞIKLAR ŞELALESİ

Günübirlik turlarımızdan olan Ayvalık-Cunda-Şeytan Sofrası-Aşıklar Şelalesi turumuza sabah belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra başlıyoruz. Yol üzerinde uygun bir tesiste kahvaltı molası verdikten sonra dileyen misafirlerimiz ile Ayvalık’ta ekstra düzenlenecek olan 1,5 saatlik tekne turuna katılıyoruz. Ayvalık’ın muhteşem bir sahil kesimi olan Cunda Adası’na varıyoruz. Rum mimarisi evlerle örülü sokaklarda yürüyüş yaparak keşfimize başlıyoruz. Rum mimarisi evler ve Arnavut kaldırımlı taş sokaklar sizleri büyüleyecek. Aynı mimari tarzda inşa edilen ‘’Taksiyaris Kilisesi’’ni ziyaret ettikten sonra Cunda’nın meşhur sakızlı kahvesini ve sakızlı dondurmasını tatmak için Taş Kahve de serbest zaman veriyoruz. Yörenin ünlü bademli zeytini ve tabii zeytinyağı alışverişi yapabilirsiniz. Öğle yemeği Cunda’da serbest olarak alıyoruz.

Keyifli gezimizden sonra bölgenin tüm güzelliğini kuşbakışı görebileceğimiz nokta olan Şeytan Sofrasına çıkıyoruz. Efsanelere göre  Şeytanın ayak izi ile ilgili efsanesini de rehberimizden  dinledikten sonra Midillli Adasına karşı çaylarımız yudumluyor ve fotoğraf çekme imkanı buluyoruz. Ardından Dikiliye doğru yola çıkıyoruz.

Yemyeşil bir doğa, yaşlı çınar ağaçları, irili ufaklı mağaralar, küçük şelaleler, keyifli yürüyüş yolları, etkileyici manzara ile doğayla buluşmak için Dikili İlçesine bağlı Nebiler Köyü'nde bulunan Âşıklar Şelalesi'ne geliyoruz. Bir rivayete göre, peri padişahının kızı Sümeyra, civar köylerden Yörük Ali’ye gönlünü kaptırır. Yörük Ali de Sümeyra’ya. Ne var ki peri padişahı kızını bir ölümlüye vermek istemez ve bu aşka izin vermez. İki aşık çaresiz kalır. Nebiler vadisindeki koca çınarın altında her gün gizlice buluşur, hasret giderirler. Sonra da birbirlerine sarılır saatlerce ağlaşırlar. Bunu öğrenen peri padişahı bu aşka son vermek için askerleri ile birlikte aşıkların peşine düşer. Amacı Yörük Ali’yi öldürmektir. Tam onları yakalamak üzereyken koca çınar yarılır ve aşıkları içine alır. Bu mucize karşısında peri padişahı insafa gelir. Ancak aşıklar aşklarının sonsuza kadar sürmesi için tanrıya dua ederler. Tanrı da onları kayalıklardan akan bir şelaleye çevirir. Aşkları sonsuza kadar sürer. Kızını sonsuza kadar kaybeden peri padişahı şelalenin yukarısındaki mağaraya çekilir, gözyaşları döker. Ağlama seslerini duyan çevre sakinleri mağaraya “Ağlayan Mağara” adını verir. Bu muhteşem ortamda doğayla baş başa kalıp, anılarımızı ölümsüzleştirmek için fotoğraflarımızı da çekildikten sonra buradan ayrılıyor ve İzmir’e doğru yola çıkıyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • KONFORLU ULAŞIM                                                                                                                                                                                    
  • PROFESYONEL REHBERLİK                                                                                                             
  • ARAÇ İÇİ İKRAMLAR                                                                                                              
  • TATİLLİDERİ TURİZM REFAKATİ                                                                                                  


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  •  KİŞİSEL HARCAMALAR
  • MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ
  • ÖĞLE YEMEĞİ
  •  AYVALIK – CUNDA ARASI TEKNE TURU***.00-TL
  •  AŞIKLAR ŞELALESİ GİRİŞ ÜCRETİ


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/urla-ve-izmir-cikisli-ayvalik-cunda-asiklar-selalesi-turu
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 29.03.2024 15:29 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.