LAVANTA BAHÇELERİ GÖLLER BÖLGESİ TURU Tur Programı

                                                                           
URLA ve İZMİR ÇIKIŞLI 2 GÜN 1 GECE KONAKLAMALI

14-15 TEMMUZ 2021

LAVANTA BAHÇELERİ & GÖLLER BÖLGESİ TURU

 Ramada Isparta Hotel'de Konaklama Farkı ile...

 

Kalkış Yerleri: Urla-İzmir
PROGRAM
1 Gün: Isparta - Kaklık Mağarası - Lavanta Köyü - Gülcü İsmail Efendi Heykeli

Sabah saat 05:00 Urla Vergi Dairesi önü, 05:30  Üçkuyular Meydan Pamukkale Yazıhaneler önü,05:45  Susuz Dede Durağı,  05:50 Üçyol Pizza Pizza önü, 06:15 Karşıyaka Vapur iskelesi karşısı , 06:30 Girne Yunuslar, 06:40 Girne MC Donald`s Karşısı 07:00  Bornova E.Ü.H. önünden  misafirlerimizi aldıktan sonra  siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra Yolda alacağımız (ekstra) kahvaltının ardından, Pamukkale benzeri Traverten oluşumu olan, damlataşı, sarkıt ve dikitlerle eşine rastlanmaz güzellikte olan, renkli sarkıt dikit ve beyaz travertenleri ile meşhur KAKLIK MAĞARASI'nı geziyoruz.Daha sonra,Dinar,Senirkent üzerinden,Isparta’nın Lavanta üretimi ile meşhur Keçiborlu ilçesinin Kuyucak (Lavanta) Köyüne gidiyoruz.Lavantalar,haziran sonu morarmaya başlıyor ve temmuz ayı çiçekleri patlayınca mosmor oluyor.Temmuz ortasına kadar ,hasat başlıyor ve lavantalar toplanıp yağları çıkartılıyor.Kurusundan elde edilen yağınparfumeri sektöründe kullanılmasının yanı sıra gıda ve temizlik sektörleri içinde önemli bir ham madde oluşturuyor.Bu köyde doğa ile baş başa mis gibi kokusuyla sizi büyüleyen lavanta tarlalarını görme,traktörle Lavanta tarlalarına giderek lavanta toplama,ve bol bol fotograf çekme şansına sahip olacağız.Burada oluşturulan köylülerin kendi ürettiği lavanta ürünleri ve diğer köy ürünlerinden alışveriş yapabilirsiniz.Ardından Göller bölgesinin en büyük doğal zenginliklerine sahip Eğirdir Gölü’ne gidiyoruz.Gölün etrafındaki yürüyüşparkurlarını kullanarak,kısa bir doğa yürüyüşü yapıyoruz. Önce ISPARTA’ya Gül’ü getiren GÜLCÜ İSMAİL EFENDİ HEYKELİ, SÜLEYMAN DEMİREL HEYKELİ ve GÜL HEYKELİ’ni görüyoruz ve fotoğraflarımıza ekliyoruz.. Ardından, ISPARTA merkezde serbest zaman veriyoruz. Buranın meşhur, Gül Suyu,Gül Lokumu , Gül Sabunu alışverişlerimizi yaptıktan sonra, ISPARTA’daki  oteliimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.


 



2 Gün: Ağlasun- Sagalassos Antik Kenti - Burdur - Hacılar Köyü - Yarışlı Göl - Salda Gölü

Sabah kahvaltısının ardından, AĞLASUN üzerinden, yemyeşil bir ovanın devamında SAGALASSOS ANTİK KENTİ bizi karşılıyor… Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile her geçen gün yeni görüntülere kavuşan bu güzel ören yerini geziyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi'nin hala akan suyundan içince hoş bir duygu yaşayacaksınız…. Dünyanın en yüksek rakımlı 9000 kişilik tiyatrosu, kendine has kaya mezarlarıyla bilinen antik kent sizi kendisine hayran bırakacak… Sagalassos’u geride bırakarak, şirin mi şirin, tabiat ile iç içe, kendine has dokusu, lezzetleri, gölü ve bir çok tarihi köşesi ile rağbet gören illerimizden birisi olan BURDUR’a geçiyoruz.. Zengin buluntuları ile güzel bir müze olan BURDUR ARKEOLOJİ MÜZESİ’ni geziyoruz. Sagalassos heykellerini, Hacılar, Kremna, Bubon gibi yerlerden getirilen buluntuları, Burdur Saat Kulesini görüyoruz. BURDUR Panoramik şehir turumuzu tamamlıyarak, öğle yemeği için mola veriyoruz.  Turumuzun devamında, BURDUR GÖLÜ’nün manzarası eşliğinde, HACILAR KÖYÜ’nden ilerleyerek, rehberimizden buranın tarihi geçmişi hakkında bilgi alıyoruz. Sonrasında, YARIŞLI GÖLÜ’nüde görerek, Türkiye’nin en derin ve berrak göllerinden biri olan SALDA GÖLÜ’ne varıyoruz. Şehir gürültüsünden uzak, sessiz  ve sakin,  huzur verici  bu ortamın, tertemiz havasını soluyarak, muhteşem manzaraya karşı akşam çaylarımızı keyifle içiyoruz. Ardından, SERİNHİSAR-DENİZLİ-AYDIN üzerinden uygun molalarla akşam geç saatlerde İZMİR’e varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 1 Gece Ramada Isparta Otel Yarım pansiyon konaklama
  • Otelde açık büfe 1 sabah kahvaltısı
  • Otelde açık büfe veya set menü 1 akşam yemeği 
  • Lüx  araçlarla ulaşım
  • Otobüs soğuk ikramlar
  • Programda belirtilen panoramik ve  tüm çevre gezileri
  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Rehberlik Hizmetleri

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otelde yapılan özel harcamalar
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Öğle yemekleri ve yemeklerde alınan tüm içecekler

 



Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/izmir-cikisli-isparta-lavanta-hasadi-turu
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 29.03.2024 16:20 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.