RAMAZAN BAYRAMI DÖNEMİ RUSYA MASALI TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – ST PETERSBUG

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde saat 08:00’da buluşmanın ardından Türk Havayolları’nın TK 401 sefer sayılı 11:00 uçağı ile St Petersburg’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 14:20’de St. Petersburg’a varıyoruz. Varışımızın ardından St. Petersburg şehir turumuz başlıyor. Rus Çarı I. Petro tarafından kurulan St. Petersburg şehrinde Nevsky Caddesi, devrimin sembolü olan Aurora Gemisi, 2. Dünya Savaşı sırasında sığınak olarak kullanılmış ve günümüzde müze olan Kanlı Kilise, Isaac Katedrali, Amirallik Binası, Kazan Katedrali ve Singer Binası görülecek yerlerdendir. Turumuzun ardından otelimize transferimiz gerçekleşiyor ve geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: -
Öğle Yemeği: Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri: Rusya – Rus Rublesi



2 Gün: ST PETERSBUG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Hermitage Müzesi turuna katılabilirler (45 Euro). Rus Çariçesi Büyük Katerina’nın koleksiyona olan merakı ile var olmuş, Dünyanın en eski ve en büyük müzesi Rusya’nın doğuşundan, gelişimine ve daha birçok detaya yer verilmiş içinde 3 milyondan fazla esere ev sahipliği yapan Hermitage Müzesini gezme imkânı bulacağız. Tur sonrası dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Peter & Paul Kalesi turuna katılabilirler (40 Euro). Neva Nehri üzerine kurulan kaledeki katedral I. Petro tarafından 1703 yılında inşa ettirilmiş, şehrin en yüksek binası görülmeye değer görkemli bir yapıdır. Turumuzun ardından Turumuzun ardından akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Neva Nehri turuna katılabilirler (35 Euro). Neva Nehri ve kanallarını gezeceğimiz bu turda, St Petersburg şehrinin büyüleyici bahçelerini, açılır kapanır renkli köprülerini, saraylarını farklı açılardan görme imkânı bulabileceğiniz keyifli bir gezi sizleri bekliyor.

Sabah Kahvaltısı: Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri: Rusya – Rus Rublesi



3 Gün: ST PETERSBUG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Peterhof Parkı ve Sarayı turuna katılabilirler (60 Euro). Baltık denizi kıyısında bulunan, I. Petro’nun 1700’lü yılların başında yaptırdığı yazlık sarayda heykeller, çardaklar, özellikle dönemin en ilgi çekici çeşmeleri ile görsel zenginlik katmaktadır. Turumuz sonrasında dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Puşkin Çar Kasabası turuna katılabilirler (60 Euro). 18. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan bu saray 2. Dünya savaşı sırasında neredeyse yerle bir edilmiş, ardından uzun yıllar süren restorasyon çalışmaları ile müzeye çevrilmiş. Tavanlar 3 boyutlu figürlerle resmedilmiş olan bu müze çok geniş olmasına rağmen odaların numaralandırılarak oturtulmuş olan sistemi ile çok rahat gezebilme imkânı sağlanmış. Çar ailesi tarafından inşa ettirilen ve Puşkin’in eğitim gördüğü okulu içinde bulunduran saray aynı zamanda Çarlık sarayı olarak da anılmaktadır. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Rus Gecesi turuna katılabilirler (75 Euro). Rusya’nın en güzel restoranlarından, yemek eşliğinde sunulan muhteşem dans koreografileri izleme imkânı. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri: Rusya – Rus Rublesi



4 Gün: ST. PETERSBURG - MOSKOVA

Sabah kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimiz tamamlayarak St Petersburg terminaline transferimiz gerçekleşiyor, hızlı tren ile Rusya’nın başkenti ve nüfus açısından en büyük yüz ölçümü olarak en küçük şehri olan Moskova’ya hareket ediyoruz. Moskova’ya varışımızın ardından şehir turuna başlıyoruz, Şehir turunda Moskova’nın kalbi olan ve tarihteki birçok olaya tanık olmuş Kızıl Meydan, her bir kubbesi ile zaferi temsil eden Aziz Vasil Katedrali, Moskova’nın en eski kısmı olan ve şu anda Cumhurbaşkanlığı külliyesi olarak kullanılan Kremlin, GUM Alışveriş Merkezi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize transferimiz gerçekleşiyor, geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri: Rusya – Rus Rublesi

 



5 Gün: MOSKOVA

Sabah kahvaltımızın ardından dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Moskova Metrosu & Novodevici Mezarlığı & Arbat Caddesi Turuna (60 Euro) veya Kremlin Turuna (50 Euro) katılabilirler.

Moskova Metrosu & Novodevici Mezarlığı & Arbat Caddesi Turu: Komünist işçileri, birçok ünlü mimarlar, ülkedeki askerler ve mahkumlar da işçilere yardım ederken, halkın yanı sıra Dünyanın dört bir yanından gelen kadınlar ve erkeklerin metro istasyonunun inşaatına emek vermiş ve Sovyet mimarisinin eşsiz bir örneğini ortaya koyan Dünyanın en büyük metrosunu görmemizin ardından Rusya’nın en önemli manastırlarında biri olan ve Nazım Hikmetin mezarının da burada bulunduğu Novodevici Mezarlığını görüyoruz. Sanat sokaklarını andıran sadece yayalara ait tarihi 15. Yüzyıla kadar uzanan Arbat sokağını baştan sona gezeme imkanı ile burada bulunan restoranlarda Rus mutfağının en güzel örneklerini tadabilirsiniz.

Kremlin Turu: Rus Çarlarının devrim öncesinde Moskova’da kaldığı sarayda Çarlara ait mücevherler, mobilyalar ve diğer eşyalar da sergilenmekte. Günümüzde Rusya'nın bir simgesi durumuna gelen Büyük Kremlin Sarayı, 14. yüzyılda tasarlanan bu görkemli yapı 700’den fazla oda ve aynı zamanda içerisinde birçok kilise ve katedral yer bulunan Kremlin Sarayını gezme imkânı.

Turumuzun ardından otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri: Rusya – Rus Rublesi

 



6 Gün: MOSKOVA - İSTANBUL

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşma ve havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve uçuş işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK414 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:10`de İstanbul`a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından İstanbul`a 15:15`de varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) – St. Petersburg gidiş / Moskova - İstanbul (IST) dönüş ekonomi sınıf uçak bileti
  • 3*-4* otellerde St. Petersburg 3 gece, Moskova 2 gece olmak üzere toplam 5 gece oda kahvaltı konaklama
  •  Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli
  • St. Petersburg, Moskova panoramik şehir turları
  • St. Petersburg, Moskova arası ekonomi sınıfı tren bileti
  • Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası otobüs transferler
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri


 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış vergisi, 50 TL  (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)
  • Tüm kişisel harcamalar,
  • Rehber tarafından organize edilen ekstra turlar
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar 
  • Öğle ve akşam yemekleri,
  • Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri
  • Şoför Bahşişi


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/istanbul-cikisli-ramazan-bayrami-rusya-masali-turu
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 20.04.2024 09:44 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.