KURBAN BAYRAMI DÖNEMİ KARADENİZ’DEN BALTIK BAŞKENTLERİ & FİYORTLAR 13 ÜLKE TURU Tur Programı

BALTIK BAŞKENTLERİ & FİYORTLAR 13 ÜLKE TURU

Otobüs ile Gidiş – Uçak ile Dönüş

12 Gece 13 Gün
EXTRA TUR YOK

BULGARİSTAN – ROMANYA – MOLDOVYA – UKRAYNA – BEYAZ RUSYA – LİTVANYA – LETONYA – ESTONYA – FİNLANDİYA – İSVEÇ – NORVEÇ – DANİMARKA – ALMANYA

VELİKO TARNAVO – RUSÇUK - BÜKREŞ – KİŞİNEV – ODESSA – KİEV MİNSK -VİLNUS – RİGA  TALLİN – HELSİNKİ – TURKU – STOCKHOLM – OSLO - GÖTÖBORG - MALMÖ- KOPENHAG – BERLİN

Kalkış Yerleri: İSTANBUL
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Veliko Tarnavo

Akşam saat 19.00 de Kadıköy Tarihi Salı Pazarı Önü, saat 19.30’da Avantgarde Otel Önü ve saat 20.00 de Bakırköy Ömür Plaza önünden hareket ile yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç yarım saat önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir.) Edirne üzerinden Kapıkule Sınır Kapısı’na varışımızı gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından devam eden yolculukla Veliko Tarnavo’ya varış.



2 Gün: Veliko Tarnavo – Rusçuk – Bükreş

Sabah saatlerinde dört tepe üzerine ve Yantra Nehri vadisinde kurulu olan Bulgaristan ülkesinin eski başkenti Veliko Tarnavo şehir merkezine varış. Ortaçağ Bulgar devletinde siyasi, iktisadi ve kültürel hayatın merkezi olan, özgün sivil mimari örnekleri bünyesinde yaşatan Veliko Tarnavo panoramik şehir turunda; Ulusal Müze, Kırk Azizler Müzesi, Tsarevets Kalesi panoramik olarak görülecek yerler arasındandır. Ardından Rusçuk geçişi ile Küçük Paris diye adlandırılan Bükreş şehrine yolculuk. Bükreş'in en güzel ve en hareketli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı, sütunlu cephesiyle dikkati çeken Romanya Büyük Kütüphanesi, Zafer Takı, Bükreş Üniversite Binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Cretulescu Kilisesi, St. Stavropoleos Kilisesi, panoramik şehir turumuzda göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: Bükreş – Braşov (Sinaia – Bran) - Kişinev

Otelde alınan kahvaltının ardından Kişinev’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından panoramik şehir turumuz başlıyor. Valea Morilor Meydanı, su kulesi göreceklerimizden bazıları. Tur sonrası konaklama yapacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Kişinev - Odessa

Otelde alınan kahvaltının ardından Ukrayna’nın sahil kenti Odessa’ya doğru çeviriyoruz. Odessa’ya varışımızla birlikte Odessa şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu turda, Odesa Opera Binası, Çariçe 2. Katerina Anıtı, dünyaca ünlü Potemkin Merdivenleri’nin yansıra, eşsiz mimari örneklerini göreceğiz. Şehir turumuz sonrası konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz. Gece konaklama otelimizde



5 Gün: Odessa – Kiev

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası Ukrayna’nın başkenti Kiev’e hareket. Kiev'e varışımızla şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuz Vladimirskaya Caddesi’nde bulunan Merkez Opera ve Bale Binası ile başlıyoruz, opera ve bale binasının ardından ünlü Altın Kapı’yı görerek Aya Sofya Meydanı’nda kısa bir mola verdikten sonra Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğunda Kİ ve Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanları’nı birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip ünlü Kreschatik Caddesi’ne geçiyoruz. Bu gezilerimizin ardından otobüsümüzle Kiev’in en eski semtlerinden biri olan Padol’u ziyaret edip burada Başbakanlık, Parlamento Binası, Mihaylovski Kilisesi, Knyagine Olga Heykeli’ni panoramik olarak gördükten sonra panoramik Kiev Turu’muzu tamamlıyoruz. Şehir turumuz sonrası konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz.



6 Gün: Kiev – Minsk

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından aracımız ile Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk‘e doğru yola çıkıyoruz. Minsk varışımızla şehir turumuza başlıyoruz. Turumuz da hükümet binası, St. Elizabeth Manastırı, Saint Peter & Saint Paul Kilisesi, Gözyaşları Adası, KGB Merkezi, kütüphane binası göreceklerimizden bazıları. Merkezde vereceğimiz serbest zamandan sonra otelimize geçiyoruz. Geceleme otelimizde.



7 Gün: Minsk - Vilnius - (Trakai turu) – Riga

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra rotamızı Litvanya’nın başkenti Vilnius’a çeviriyoruz. Vilnius’a varışımız ile birlikte Kral Gediminas’ın Anıtı’nı, Vilnus Katedrali ve çan kulesinin bulunduğu NERİS nehri kenarında yer alan aşağı şehri görüyoruz. Ardından CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI – Doğu Avrupa’nın en iyi üniversitesi olan Vilnus Üniversitesi St. John kilisesi  – ST. PARESKAVA KİLİSESİ ile BELEDİYE BİNASI görülecek yerler arasında. Daha sonra Vilnius’un en önemli yaya caddesi olan Pilies Caddesi’nde serbest zaman, gezinti ve alışveriş imkânı. Riga’ya hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte RİGA şehir turuna başlıyoruz. ÖZGÜRLÜK ANITI – LAMİA SAATİ – CAT’S HOUSE – ST. PETER KİLİSESİ – BLACK HEADS HOUSE ve DOME KATEDRALİ görülecek yerler arasında. DAUGAVA Nehri kenarında yer alan bu muhteşem kenti kesinlikle unutamayacaksınız. Gece konaklama otelimizde.

 



8 Gün: Riga – Tallinn (Feribot) Helsinki

Otelimizdeki sabah kahvaltısından sonra Riga’dan ayrılıyoruz. Baltık Denizi kıyısındaki en güzel Baltık Kumsallarını takip ederek  PARNU yolu ile Estonya’ya başkenti Tallinn’e varış. Şehir turumuza başlıyoruz. .Asla unutamayacağınız bu muhteşem ortaçağ kentine ilk olarak şehrin ana giriş kapısı olan Viru Kapı'dan giriyoruz. Viru Kapısından içeriye girdiğinizde tarih sayfalarında 500 yıl öncesine dönmüş olacaksınız. Ardından, Avrupa’nın en güçlü savunmasını oluşturan 3 metre kalınlığındaki Şehir surları – Belediye Binası ve Avrupa’nın ilk eczanesinin yapıldığı Belediye Meydanı ilk olarak göreceğimiz yerler arasında. Daha sonra Rusların hediye olarak yaptırdığı Alexander Nevsky Kilisesi – Toompea Kalesi – Parlemento Binası ve Kiek in De Kök diğer göreceğimiz eserler arasında. Turun ardından Tallinn Limanı’nda feribota binerek 2,5 saat sürecek keyifli bir feribot yolculuğundan sonra Finlandiya’ya ayak basıyoruz. Başkent Helsinki deki otele geçiş. Geceleme otelimizde.



9 Gün: Helsinki – Turku – Feribot Yolculuğu

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Finlandiya’nın başkenti Helsinki şehir turumuza ilk olarak Esplanade Caddesi – Parlemento Binası – Mannerheim Anıtı başlıyoruz. Ardından şehrin simgesi olan Senato Binası ile Kilisesi’ni görüyoruz. Daha sonra Oyma Kaya Kilisesi’ni geziyoruz. Ardından Sibelus Anıtı, Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın da her sabah alışveriş yaptığı, geleneksel yemek ve hediyelik eşyaların; meyve ve sebzelerin satıldığı Market Meydanı şehir turumuzun son durağı. Turun ardında Turku Limanı’na geçiş ve Finlandiya’dan İsveç’in başkenti Stockholm‘a geçiş. Geceleme feribotumuzda. ( FERİBOT yolculuğu ATS type koltuk ile olacaktır. Arzu eden misafirler farkını ödeyerek kamara alabilirler)



10 Gün: Stockholm – Oslo

Sabah erken saatte İsveç’in başkenti, kuzeyin kanallar kenti Stockholm şehir turu için limana yanaşan feribotumuzdan ayrılıyoruz.  Avrupa’nın havası ve suyu en temiz bu muhteşem kentinde; Nobel Edebiyat ödüllerin dağıtıldığı Belediye Binası – Avrupa’nın en büyük sarayı İsveç Kraliyet Sarayı, Parlamento Binası – şehrin ilk olarak kurulduğu eski Gamla Stan Adası ve Vasa Müzesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turun ardından OSLO -  KARLSTAD Otoyolu üzerinden Norveç ‘in Başkenti Oslo’ya varış. Otele yerleşme geceleme otelde.



11 Gün: Oslo – Göteborg – Malmö

Sabah kahvaltısından sonra Oslo şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biri olan Oslo’da Nobel Barış ödüllerinin verildiği iç mekân süslemeleri ile ünlü Oslo Belediye Binası – Oslo Fiyord’unu çevreleyen Liman Bölgesi – Norveç’in Tiyatro Salono – Norveç Kraliyet ailesinin yaşadığı Kraliyet Sarayı – Parlamento Binası – Yaklaşık bin yıllık Viking gemilerinin bulunduğu  Viking Gemisi Müzesi ve şehrin kalbi Karl Johann Caddesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turun arından Göteborg – Uddevakka – Moss otoyolu ile çok güzel doğa manzaraları eşliğinde önce Götoborg ardından Malmö kentine varış. Daha sonra otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde



12 Gün: Malmö – Kopenhag – Berlin

Sabah kahvaltımızın ardından Malmö panoramik şehir turunu tamamlayıp Dünyanın en uzun köprülerinden biri olan Malmö ve başkent Kopenhag ile anakara Danimarka’sını birbirine bağlayan Öresund köprüsü üzerinden geçerek Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a varışımızın ardından Kopenhag panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuz sırasında ilk olarak H.C. Andersen’in roman kahramanı Küçük Deniz Heykelini görüyoruz. Ardından Kopenhag’ın en renkli bölgesi Nyvan Kanalı – Amelienborg Sarayı – Belediye Binası – ünlü eğlence parkı Tivoli ile en uzun yaya caddesi Stroget görülecek yerler arasında. Turun ardından masal şehri Kopenhag’dan ayrılış. Ardından yapacağımız karayolu yolculuğunun ardından feribot ile Danimarka’dan Almanya’ya doğru yola koyuluyoruz. Berlin’e varışımızın ardından konaklama yapacağımız otele transfer ve otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.



13 Gün: Berlin – İstanbul

Sabah erken saatler de otelden ayrılıp Berlin panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Şehir turu sonrası Berlin Schönfeld Hava alanına geçip Pegasus Havayolları’nın PC 980 Berlin - Istanbul-S.Gökçen (SAW) 13.15 uçuşu ile 17.10 da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks otobüsler ile ulaşım,
  • Türkçe rehberlik hizmetleri,
  • 3*- 4*  Otellerde 1 Gece Bükreş, 1 Gece Kişinev, 1 Gece Odessa, 1 Gece Kiev, 1 Gece Minsk, 1 Gece Riga, 1 Gece Helsinki veya çevresi, 1 gece Oslo veya çevresi, 1 gece Malmö veya çevresi, 1 gece Berlin veya çevresi toplam 10 gece kahvaltı dahil konaklama,
  • Programda belirtilen Panoramik Şehir Turları,
  • Tallinn-Helsinki feribot bileti,
  • Turku Stockholm feribot bileti (Ats type koltuk bileti),
  • Berlin İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti,
  • Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri,
  • Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri,
  • Şehir Vergileri,
  • Gümrük Vergileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri,
  • * Otelde alınan ekstralar ve tüm kişisel harcamalar,
  • Öğle ve Akşam yemekleri,
  • Otel konaklaması dışında kalan sabah kahvaltıları,
  • Şoför ve rehber bahşişleri,
  • Schengen vizesi
  • Yurtdışı çıkış harcı 50 TL,
  • Yurtdışı seyahat sağlık sigortası


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatillideri.com/baltik-baskentleri-ve-fiyortlar-turu
    Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası
    Hacı İsa Mh. Bülent Baratalı Bulv. N.76/B Urla /İZMİR
    0232 424 08 12


    Bu çıktı 23.04.2024 19:15 tarihinde verilmiştir. Tatillideri.com Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.